Udstillinger

Teknologihistorie DTU udstiller løbende DTU's historiske samling  på DTU og rundt om i landet. Læs her om nye og gamle udstillinger og muligheder for samarbejde. 

Fysiksamlingen
Fysiksamlingen på campus Lyngby 

Aktuelle udstillinger

Fysiksamlingen er en permanent udstilling i bygning 306, campus Lyngby. Alle ingeniørstuderende er blevet undervist i fysik siden oprettelsen af Den Polytekniske Læreanstalt, som DTU hed i 1829. Fysiksamlingen omfatter instrumenter, modeller, måleapparater og forsøgsopstillinger, som har været brugt på DTU gennem tiden, lige siden H. C. Ørsteds første fysiktimer i 1829. 

Den omfattende samling tegner et billede af, hvordan man har forsøgt at demonstrere fysikkens love for de unge ingeniørstuderende, hvilke emner der har været vigtige at lære på forskellige tidspunker, og hvor langt de opfindsomme professorer på DTU er gået for at bygge apparater, der kan demonstrere de helt rigtige pointer.  


Fysiksamlingen
kan opleves på campus Lyngby i DTU's åbningstid (hverdage mellem kl. 09 og 17) i auditoriegangen i bygning 306 (se kort)
Teknologihistorie DTU - DTU's historiske samling
DTU's historiske samling
Teknologihistorie DTU - DTU's historiske samling

Tidligere udstillinger


Eksempler på tidligere udstillinger af DTU's historiske samling

Samarbejder

Teknologihistorie DTU udlåner gerne genstande til udstillinger uden for DTU, ligesom vi gerne indgår i samarbejder om udstillinger. Vi har tidligere samarbejdet om udstillinger med bl.a. Danmarks Tekniske Museum, Statens Museum for Kunst, Selskabet for Naturvidenskabernes Udbredelse, Astra, Folkemødet, Historiske Dage og Forskningens Døgn. Kontakt os gerne, hvis I har ideer til samarbejde eller forespørgsler om udlån.