På sommerkuset ”Videnskulturer”, som afholdes på campus Lyngby i juni måned, tilbydes et anderledes pensum, end de fleste ingeniørstuderende er vant til. Her bliver der undervist i historie, filosofi, sociologi og kommunikation.
Emnerne omfatter H. C. Ørsted og elektromagnetismen og de danske bønders livsverden, men også nyere problemstillinger som ekspertkultur, viden og demokrati og kunstig intelligens.
De studerende besøger en række museer og arbejder med både kunst og litteratur. I stedet for at regne, programmere og arbejde i laboratoriet, vil de studerende diskutere, skrive og udvikle kreative produkter.
Målet med kurset er at give studerende perspektiver og værktøjer til at diskutere, hvordan viden blevet skabt, cirkuleret, vurderet, glemt og brugt på tværs af fagligheder og gennem historien. De studerende vil også kritisk vurdere egen og andres viden gennem spørgsmålene: "Hvad ved vi, og hvordan ved vi det?" og undersøge svarene historisk og på tværs af videnskulturer.
Generelt har kurset til formål at udvikle kundskaber inden for kritisk tænkning, kommunikation, samt tværfagligt holdsamarbejde, som involverer forskellige former for viden.
Kurset udbydes af Teknologihistorie DTU og anbefales særligt til studerende, der skal i gang med kandidat- eller ph.d.-projekt.