Indsamling og donation

Læs her, hvis du ønsker at donere genstande til DTU's historiske samling

Teknologihistorie DTU indsamler materiale, der belyser DTU’s og DTU-ingeniørens rolle i samfundet gennem tiden. Læs her om vores indsamlingspolitik, og hvordan du kan donere til den historiske samling.

Teknologihistorie DTU indsamler i henhold til vores indsamlingspolitik, der omfatter:

  • Forskning og innovation i DTU-perspektiv
  • DTU’s rolle i samfundet / den teknologiske udvikling tilvejebragt gennem DTU
  • DTU’s rolle i samfundet / erhvervssamarbejde
  • Technoscience / forholdet mellem teknologi og videnskab
  • Artefakter, der markerer det særlige forsknings- og undervisningsmiljø på DTU

Det kan f.eks. være apparater, eksamensopgaver, bøger, laboratoriejournaler, fotografier, software og andet, der afspejler forskning, undervisning og forbindelser mellem DTU og det omgivne samfund og industrien. Artikler, manualer og forsøgsrapporter kan også indsamles. De giver et vigtigt indblik i artefakters rolle og liv, hvordan det var tænkt  anvendt, og hvilken rolle de kom til at spille.  Vi har særlig interesse for specialbyggede genstande - de kan være et direkte udtryk for de tanker og det samarbejde, der var mellem forskeren og værkstedets håndværkere.

Det er af væsentlig betydning, at der er tilgængelig viden (skriftlig eller mundtlig) om materialet, f.eks. hvad det har været brugt til, hvor det har været brugt, hvem der har brugt det, hvordan det fungerer mv.

Ønsker du at donere artefakter til DTU’s historiske samling, kontakt da Teknologihistorie DTU med en beskrivelse af artefaktet og den tilknyttede viden.   

Teknologihistorie DTU

teknologihistoriedtu@tekhist.dtu.dk

+45 45 25 32 80

Fysikvej
Bygning 309
2800 Kgs. Lyngby